Talent

Equi-mate ondersteunt graag talentvolle mensen, bijvoorbeeld bij het opzetten van een eigen onderneming. Daarom sponsort Equi-mate Maaike Teekens en haar Friese ruin Werner fan it Grinserlân (Folkert x Anne). Deze combinatie heeft veel potentie en er wordt op een paard-duurzame manier toegewerkt naar het hogere dressuurwerk. Met respect voor het paard en zijn ontwikkeling traint Maaike Teekens diverse paarden en brengt deze uit in de dressuursport. Het ‘Skala der Ausbildung’ is daarin haar basis. Naast de training van paarden biedt Maaike Teekens ook rijlessen en theorielessen aan. Ze is gediplomeerd ORUN-instructrice en KNHS-docent ‘Paard & Welzijn’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vierde prijs Z1

Werner krijgt de Z1 al goed onder de knie. Op zondag 17 november startte hij met succes in Roden. Hij liep de proef al bijna foutloos en wist hoge punten te scoren op de middendraf en de galoponderdelen. Daarmee behaalde hij 207 punten en een mooie vierde prijs. Komende weken wordt thuis getraind om de puntjes op de I te zetten om in 2014 weer vliegend van start te gaan.

 

 

Eerste winstpunt Z1 is binnen met Werner fan it Grinserlân

Op 13 oktober startten Maaike en Werner in de Z1 in Groningen. Werner deed goed zijn best en hield zijn enthousiasme de hele proef goed vol. Maaike Teekens: “Ondanks dat we een oefening verkeerd reden in de proef was de proef toch goed genoeg voor een winstpunt. Met een leeftijd van 6 jaar heeft hij dus nu officieel de Z1 gehaald en daar zijn we best trots op. Met 5 winstpunten in de Z1 mogen we het sportprediKaat aanvragen. We gaan ons best doen die zo snel mogelijk binnen te halen!”

 

 

 


 

 

 

 

Werner Z1 startgerechtigd

De overstap naar de M2 is gemaakt en Werner voelt zich al helemaal thuis in deze klasse. Een paar hoogtepunten waren een 3e plek op CH- Oosterwolde met een mooie winstpunt. In Assen op 8 juni was Werner helemaal goed in vorm en pakte in beide proeven de 1e plaats met 184 en 192 punten. In Vries op 22 juni hebben we maar 1 proef gestart en ook daarin pakte hij het oranje lint met 189 punten. De jury schreef mooi commentaar op de coupon, zie foto.
Inmiddels is Werner Z1 stargerechtigd (09-2013)

 

 

Eerste plaats in M1

Uitslag van de wedstrijd in Roden op 9 maart 2013 in de klasse M1: Een mooie 1e plaats in een sterk deelnemersveld met 193 punten.

 

 

 

Werner op ‘Talentendag’ van Adelinde Cornelissen

Werner en Maaike waren op 2 januari aanwezig tijdens de voorrondes van de Talentendag. Het voorrijden werd door Adelinde beoordeeld met goede cijfers:

– Houding en zit: 8
– Harmonie: 8
– Effect van de hulpen: 7,5
– Verzorging: 8

In een extra notitie schreef de Olympisch Zilver-amazone dat ze het rijden heel netjes vond.

 

 

 

 

 

Werner maakt overstap naar M1

Werner heeft na de kampioenschappen in de L2 direct de overstap gemaakt naar de M1. Dit overstap had direct succes. Op 21 oktober in Vries, de eerste indoorwedstrijd van het seizoen, liep hij 192 punten bij elkaar. Op 11 november in Roden bleek hij alweer gewend in de binnenrijbaan en zijn nieuwe klasse, het resultaat was 194 punten.

Voor 2012 zitten de wedstrijden er weer op. Er wordt nu thuis verder getraind om in 2013 er weer flink tegenaan te kunnen.

 

Werner fan it Grinserlân bewijst talent

Inmiddels heeft Werner fan it Grinserlân voldoende punten om naar de M1 te mogen overstappen. Deze punten zijn snel bij elkaar gereden. Hoogtepunten in het afgelopen seizoen waren bijvoorbeeld de wedstrijd in Wateren. Maaike en Werner haalden daar de monsterscore van 225 punten! Met die score werden Maaike en Werner dagwinnaar en wonnen daarmee een clinic van Benjamin Maljaars.

 

 

Reservekampioen L2 op NK

De laatste wedstrijd in de L2 was op het Nederlands Dressuurkampioenschappen voor Friese paarden in Kootwijk. Maaike ‘ Op 29 september was het dan zover: Het NK dressuur voor Friese paarden in Kootwijk (de bekende Post Kogeko kampioenschappen). In de ochtend reden er 16 combinaties in de klasse l2. De beste vier mochten door naar de finale, die ‘s middags op het hoofdterrein werd gereden. Werner liep zijn eerste proef best goed, maar het liet nog wel wat te wensen. Het was dan ook een verrassing dat we toch een score van 65% hadden en door mochten naar de finale. ‘s Middags liep Werner superfijn en we lieten een nette proef zien. Ook daarin waren natuurlijk nog best verbeterpunten, maar ik was wel super tevreden! De drie juryleden waardeerden mijn proef met 64% en daarmee werden we reserverkampioen L2!

We zijn supertrots op Werner en Kootwijk was een prachtige afsluiting van het mooie zomerseizoen.

 

Foto’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply